۱۳۹۰ مرداد ۷, جمعه

شعری از لاله حسن پور، زندانی سیاسی

شعری از لاله حسن پور، زندانی سیاسی، که در روز تولد او، هفتم مرداد ماه، در کلمه منتشر می‌شود....


امروز جمعه هفتم مرداد ماه، سالروز تولد لاله حسن پور از زندانیان سیاسی پس از انتخابات است که در حال حاضر در زندان اوین دوران محکومیت خود را می‌گذراند. او به یک سال جبس قطعی و چهار سال حبس تعلیقی محکوم شده است. آنچه در ادامه می‌خوانید، شعری از این زندانی سیاسی است که به مناسبت تولد او در کلمه منتشر می‌شود:

ساده ما!
ما که آنجا که باد دانه در دام‌های تازه رویاند
دل به حال دستمالی سوزاندیم که در سرزمین بی‌دردسرهاست
سلام گرگید شما
شما که بی‌سنگ دلتنگ پرنده نمی‌شوید

ساده ما!
ما که هم آغوشگاه دریا و آسمان
باران چشم مادران را چتر بستیم
ما که دخترانی روسپید خوابیدند
و روسپی برخاستند دیدیم
سلام گرگید شما..
که خواندید
راندید
و در این باران داغمان را تازه کردید

ساده ما!
ما که نام خریده‌ایم برای کودک زنی عقیم
ما که به جا نمی‌آوریم
میان این همه باکرهٔ آبستن
مریم شدن خود را
سلام گرگید شما
کسانید از جماعت بیخته و آویخته

ساده ما!
که نمی‌آییم رو به باد نامتان را فوت کنیم
که آتش بگیرید

ساده ما!
ما که داغ باران خوردهٔ نسلمان را ندیده می‌گیریم
ما که سردرد بی‌دلیل
برای دلالت دستمال این سرزمین گرفته‌ایم

..سلام گرگید شما
که از الفبای عشق هجا می‌دزدید
نمی‌دانید با هر رنگی عبور کنید
علف پا نمی‌کشد از سبز

ساده من!
من که شک پرورش می‌دهم و از زیاد و کم باکم نیست

ساده‌تر بگویم!
سلام گرگی تو!
تو که متن به حاشیه می‌فروشی
و نمی‌دهی بروز که روز نمی‌خواهی

خلاصه بگویم ..
ما که زیر گنبدی که همیشه بود
رنگ سرنوشتمان کبود

خلاصه‌تر بگویم ..
ایمان نداشت چندی که کفرم را در آورد
خلاصه‌تر هم که بخواهی
آخرین حجرهٔ بازار کسادید
شما

لاله حسن پور

۱۳۹۰ مرداد ۵, چهارشنبه

تاكتیك های نوین در حقوق بشر: رهنمودنامه ای برای دست اندركاران


www.tavaana.org/uploads/2071502000341267126247563/files/New Tactics in Human Rights, A Resource for Practitioners - PDF - Persian.pdf

Balatarin
تاكتیك های نوین در حقوق بشر: رهنمودنامه ای برای دست اندركاران
:عنوان

یک دستورالعمل در مورد روش‌هایی که رسانه‌ها، فن آوری‌های ارتباطی و راهبردهای مبارزاتی از تجربیات کنشگران ومدافعان حقوق بشر در سراسر عالم الهام گرفته‌اند و می توان از آنها برای تقویت محافظت از حقوق بشر بهره گرفت.

:چکیده
آموزش
:نوع رسانه ای
تريشا كورنل، كيت كلش، نيكول پالاز
:نویسنده
:فهرست

۱۳۹۰ تیر ۲۹, چهارشنبه

اعلام شرایط بیست ونه گانه اعطای مرخصی به زندانیان

شرایط جدید اعطای مرخصی به زندانیان هم اكنون در تمامی زندانهای كشور بر دیوار نصب شده و زندانیان می توانند با كسب امتیاز به مرخصی اعزام شوند و طبق اعلام، محكومین مرد دارای بیش از شصت سال و زن بالای ۵۵ سال و همچنین زنان سرپرست خانوار و مادران دارای فرزند كمتر از ده سال و یا افرادی دارای سابقه ایثارگری با كسب حداقل ١۵۰ امتیاز با رعایت سایر شرایط از مرخصی بهره‌مند می‌شوند.


این در حالی است که قدیانی زندانی سیاسی بالای شصت سال و تعدادی از زندانیان زن با فرزندان خردسال، به اتهامات واهی از بعد از انتخابات مهندسی شده ریاست جمهوری در زندان بسر می برند و برخی از آنان حتی از یک روز مرخصی هم محروم هستند.


عیسی سحرخیز با وجود بیماری بیش از دو سال است که از مرخصی استفاده نکرده است. در همین حال احمد زیدآبادی تاکنون به مرخصی نیامده است.


شرایط ایثارگری برای مرخصی در حالی در این بخشنامه بعنوان امتیاز قید شده است که جانباز جنگ داوود سلیمانی و محمد داوری با کمترین امکانات رفاهی و محروم از حقوق اولیه یک زندانی در زندان هستند.


در همین حال تعداد زیادی از رزمندگان هشت سال دفاع، خانواده شهدا، مسئولان درجه اول جمهوری اسلامی و فرزندانشان در زندان هستند و از حقوق اولیه زندانی بی بهره اند.


به گزارش مهر، بند «ج» آیین نامه جدید اعطای مرخصی به زندانیان موجب شده تا زندانیان پس از گذراندن یك ششم از حبس خود تلاش كنند شرایط مرخصی را كسب كرده و به مرخصی اعزام شوند.


بر اساس این گزارش، پس از انتصاب غلامحسین اسماعیلی به عنوان رئیس سازمان زندان های كشور آیین نامه اعطای مرخصی تغییر كرد و زندانیان پس از گذراندن یك ششم از حبس خود می توانند در صورت داشتن امتیاز لازم به مرخصی اعزام شوند.

بر اساس این گزارش، شرایط جدید اعطای مرخصی به زندانیان هم اكنون در تمامی زندانهای كشور بر دیوار نصب شده و زندانیان می توانند با كسب امتیاز به مرخصی اعزام شوند.

بند «ج» از این آیین‌نامه كه مربوط به امتیاز هر فعالیت مثبت از سوی زندانیان است در زیر آورده شده است.

١- رعایت مقررات و امور انضباطی در زندان در هر ماه ده امتیاز

٢- همكاری در برقراری نظم و انضباط و پیشگیری از تخلفات داخلی در هر ماه بیست امتیاز

٣- همكاری در انجام فعالیت‌های فرهنگی در هر ماه ده امتیاز

۴- اقدام به شركت در نماز جماعت و سایر مراسم مذهبی در هر ماه سی امتیاز

۵- شركت در برنامه‌های مربوط به تلاوت، آموزش، روخوانی، ترجمه، درك مفاهیم، حفظ قرآن یا نهج‌البلاغه، اخلاق و عقاید، هر برنامه در هر ماه بیست امتیاز

۶- قبولی در آزمون دوره‌های مربوط به تلاوت، آموزش، روخوانی، ترجمه، درك مفاهیم، حفظ قرآن یا نهج‌البلاغه، اخلاق و عقاید، هر برنامه در هر ماه سی امتیاز

٧- شركت در دوره احكام سطح یك و دو هر كدام در هر ماه ده امتیاز

٨- قبولی در آزمون احكام سطح یك و دو هر یك سی امتیاز

٩- شركت در هر دوره كتابخوانی بیست امتیاز

١۰- حفظ قرآن به ازای هر جزء دویست امتیاز

١١- انتخاب در جشنواره قرآنی شهرستان، استان یا كشور هر كدام صد امتیاز

١٢- اشتغال به تحصیل در هر یك از مقاطع تحصیلی هر ماه بیست امتیاز

١٣- قبولی در هر دوره تحصیلی سی امتیاز

١۴- شركت در كلاس‌های فرهنگی، هنری و ورزشی در هر ماه بیست امتیاز

١۵- شركت در هر یك از دوره‌های تربیت معلم، آموزشیاری یا مربیگری درون زندان ده امتیاز

١۶- اخذ گواهی در هر یك از دوره‌های تربیت معلم آموزشیاری یا مربیگری سی امتیاز

١٧- تدریس در هر یك از امور آموزشی، فرهنگی و ورزشی در هر ماه بیست امتیاز

١٨- كسب رتبه در هر یك از جشنواره‌های فرهنگی، هنری یا مسابقات ورزشی اهم از شهرستان یا كشور سی امتیاز

١٩- پذیرش در دانشگاه پنجاه امتیاز

٢۰- شركت در كلاس های فنی و حرفه‌ای در هر ماه ده امتیاز

٢١- اخذ گواهی فنی و حرفه‌ای در هر ماه ده امتیاز

٢٢- اشتغال به كار در كارگاه‌ها و انجام امور خدماتی داخل زندان در هر ماه چهل امتیاز

٢٣- شركت در دوره مهارتهای اساسی زندگی هر مهارت پنج امتیاز حداكثر پنجاه امتیاز

٢۴- اخذ گواهی مربوط به مهارتهای اساسی زندگی هر مهارت ده امتیاز حداكثر صد امتیاز

٢۵- شركت در جلسات و كلاسهای مشاوره و روان‌درمانی هر ماه بیست امتیاز

٢۶- ترك كامل اعتیاد به تایید بهداری زندان دویست امتیاز

٢٧- پرداخت جزای نقدی به ازای یك درصد از مبلغ كل جریمه پنج امتیاز

٢٨- اخذ رضایت شاكی یا شاكیان حداكثر دویست امتیاز (در صورت تعدد شكات میزان امتیازات به تعداد آنها تقسیم خواهد شد)

٢٩- سایر اقدامات و فعالیت‌های پیش‌بینی نشده در این موارد به تشخیص شورای طبقه‌بندی صد امتیاز دارد.


تبصره یك- تحصیل در هر یك از امتیازات مذكور حسب مورد منوط به اخذ گواهی از سوی واحدهای ذی‌ربط و تایید رئیس زندان است.

تبصره دوم- محكومین ذكور دارای بیش از شصت سال و اناث بالای پنجاه و پنج سال و همچنین زنان سرپرست خانوار و مادران دارای فرزند كمتر از ده سال و یا افرادی دارای سابقه ایثارگری با كسب حداقل ١۵۰ امتیاز با رعایت سایر شرایط از مرخصی بهره‌مند می‌شوند.

تبصره سوم- محكومین دارای حبس بیش از ده سال هرگاه با تلاش فوق‌العاده موفق به كسب هنزار امتیاز شوند به شرط تحمل حداقل یك سال حبس از مرخصی بهره‌مند خواهند شد.

تبصره چهارم- كلیه محكومین به استثنای مشمولین ماده ٢٢١ در صورت ازدواج یا فوت یكی از بستگان نزدیك و درجه یك ‌آن‌ها بدون لحاظ شرایط مذكور در این ماده از یك نوبت مرخصی بهره‌مند می‌شوند.

۱۳۹۰ تیر ۲۸, سه‌شنبه

خواهرفاطمه رهنما زندانی محکوم به ۱۰ سال زندان: دوسال است فریاد می زنیم او بیگناه است

جــرس: خواهر زهرا رهنما، زندانی عقیدتی ۵۰ ساله ای که به ده سال حبس با تبعید در زندان سپیدار اهواز محکوم شده، با واهی خواندن اتهامات خواهرش و اعلام ابتلای وی به سرطان و افسردگی شدید، گفت: "دادستان تهران به فاطمه یکبار گفته که وقتی ده سال در زندان ماندی صداقتت ثابت می شود."


به گزارش تارنمای کمپین، خواهر این زندانی سیاسی گفته است "ما از طریق وکیل تلاش کردیم تا او به زندان تهران یا اصفهان بیاید اما گفتند حکم را نمی توان تغییر داد. اما مگر کلام قران است که نشود نعوذ بالله تغییرش داد.او مبتلا به سرطان است و همچنین افسردگی شدید دارد.
ما تمام پرونده های پزشکی او را به دادستانی تحویل دادیم. ما نگران وضعیت جسمی و روحی او هستیم. مادرمان هم چند ماهی به کما رفته است، تصورش را بکنید که چه اوضاعی است. بارها از طریق وکیل مان تقاضا کردیم که او برای چند روز به مرخصی بیاید و مادر در کماش را ببیند، به رهبر انقلاب، به رییس قوه قضاییه و دادستان تهران نامه نوشتیم اما باز هم نتیجه ای نگرفتیم.دادستان تهران یکبار گفت کارشناس پرونده با مرخصی مخالفت می کد اما کارشناس بر مبنای چه چیزی مخالفت می کند."


فاطمه رهنما در تاریخ ۷ مرداد ماه ۱۳۸۸ بازداشت شد. او از سوی شعبه ۲۶ انقلاب اسلامی به اتهام ارتباط با مجاهدین به ۱۰ سال زندان در تبعید محکوم شد و در تاریخ ۱۴ مهر ۱۳۸۹ برای اجرای حکم تبعید از زندان اوین به زندان سپیدار اهواز منتقل شد. این زندانی یکبار دیگر در دهه شصت و در سن ۱۹ سالگی به سه سال و نیم زندان به علت هواداری از سازمان مجاهدین محکوم شده است. او دچار بیماری سرطان است. ادامه حضور خانم رهنما در زندان علیرغم بیماری وی و نیز سوالاتی که در خصوص نحوه دادرسی پرونده ایشان هیچگاه پاسخ داده نشده طی ماه های گذشته همواه از سوی فعالان حقوق بشر مورد انتقاد قرار داشته است.


زهرا رهنما خواهر این زندانی عقیدتی با توضیح وضعیت ناراحت کننده ای که به دلیل مرخصی ندادن به خواهرش برای خانواده اش به وجود آمده است گفت: "ما ساکن اصفهان هستیم امروز از اصفهان آمده ام تا دادستان را ببینم راهم ندادند. گفتند اگر با مرخصی موافقت شود با ما تماس می گیرند که تا حالا خبری نشده است. از خواهرم سنی گذشته، مادرش در کما است حداقل بگذارند برای چند روز مادرش را ببیند.ما حدود ۶ ماه است که به دلیل بیماری مادرمان و پیری پدرمان و همچنین مسافت طولانی راه نتوانستیم به اهواز برای دیدن او برویم. با هواپیما هم نمی توانیم برویم چون خرجش گران است."


خواهر فاطمه رهنما درباره اتهامات خواهرش گفت:" اتهام او ارتباط با مجاهدین بود و اینکه کمک مالی به آنها می کرده است. دولت آبادی به خواهرم گفته بود که می خواسته رییس شرکتی که خواهرم در آنجا کار می کرده یعنی شاپور کاظمی، برادر زهرا رهنورد را با سفرهای که به کانادا داشتند به سازمان مجاهدین معرفی کند. اما خواهر من ۱۵ سال در آن شرکت کار می کرده اگر می خواسته کسی را در آن شرکت به آنها معرفی کند باید در این ۱۵ سال اتفاق می افتد. اصلا بیایند آدم های که خواهر من وصل شان کرده معرفی کنند، تمام کسانی که به همان اتهام در شرکت دستگیر شدند همگی آزاد شده و دارند در تهران زندگی می کنند. تنها خواهر من است که محکوم به اهواز منتقل شد."


خواهر رهنما با اظهار اینکه خواهرش اتهاماتش را در دادگاه نپذیرفته است ، گفت: "او در دادگاه اتهام خود را نپذیرفت اما در پرونده اش برگه ای بود که او در دوران بازجویی نوشته بود مبلغی را به عنوان کمک مالی به آن سازمان داده است. قاضی دادگاه وقتی درباره این برگه با امضای او پرسید، خواهرم گفت که تحت شرایط خاص این نامه را نوشته است. بهرحال وقتی کسی دو ماه در سلول انفرادی باشد می توان تصور پذیرش هر کاری را از او داشت."


زهرا رهنما درباره محل کار خواهرش گفت: "شرکتی است که قطعات الکترونیک می فروشد. در حق خواهر من بی انصافی شد، به گفتن خیلی آسان است که به زنی در آستانه ۵۰ سالگی و با داشتن مادر مریض حکم ۱۰ سال زندان فرسنگ ها دور از خانواده اش بدهید. هیچ زن زندانی سیاسی به تبعید نرفته است."


خواهر این زندانی گفت: "آخر چطور می شود اتهام سیاسی او را قبول کرد وقتی قاضی پرونده ایشان هم نظرشان منفی بوده است،جالب است که بدانید ما چند روز بعد از تمام شدن دادگاه بدوی خواهرم به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب رفتیم و رییس دفتر شعبه پرونده خواهرم را آورد تا نظر قاضی پرونده را به ما بگوید، ایشان نوشته بودند خانم رهنما ارتباطی با مجاهدین ندارد. وکلای پرونده نیز بعد از جلسه دادگاه به ما گفتند خیلی از جلسه راضی بودند و خواهرمان حتما از اتهام تبرئه می شود اما بعد چند روز حکم ده سال حبس در تبعیدش را در رسانه ها خواندیم."


خواهر فاطمه رهنما درباره حاشیه های بازداشت خواهرش گفت: پس از اینکه او را در تاریخ ۷ مرداد سال ۸۸ بازداشت کردند در سایت های رسمی دولتی نوشته شد او در حالی دستگیر شده که در تظاهرات مشغول آتش زدن موتور بوده است در حالیکه او را در خانه اش دستگیر کردند. بعد یک روز در پیگیری های ما در خصوص وضعیت او در دادگاه انقلاب گفته شد که خواهرم مشکل اخلاقی داشته و به این دلیل دستگیرشده است بعد دوباره گفتند مشکلش سیاسی است.


خواهر فاطمه رهنما در خصوص وضعیت او در زندان سپیدار اهواز گفت:"خواهرم سوالش این است که چرا در زندان است و برایش جوابی پیدا نمی کند. سخت است در کنار دزد، قاتل و قاچاقچی و معتاد در یک جا باشید وقتی به آنجا تعلق ندارید. با این حال از مسولان زندان بسیار راضی است. آنها شماره در اختیار ما گذاشته اند که می توانیم در طول ساعت اداری تماس بگیریم و با خواهرمان صحبت کنیم. خودش نیز می تواند چند بار در هفته تماس بگیرد."


زهرا رهنما خطاب به مسولان قوه قضاییه ایران گفت: "اگر صدایمان به جای می رسد من از رهبری، رییس قوه قضاییه، دادستان تهران خواهش می کنم که یکبار به صداهای ما جواب بدهند، شاید ما که دو سال است فریاد می زنیم فاطمه رهنما بی گناه است راست بگویم، لطفا یکبار دیگر پرونده خواهرم را بررسی کنند."

مشاهده بیماری وبا در چندین زندان، بدلیل آب آشامیدنی آلوده


جــرس: بنا به گزارش منابع حقوق بشری، طی هفته‌های اخیر چند مورد مبتلا به بیماری وبا در زندان‌های قزل حصار و رجایی شهر کرج و ندامتگاه پردیس مشاهده شده است.


ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گزارش داده است که بر اساس گزارش بهداری زندان قزل حصار سه مورد بیماری وبا در این زندان تشخیص داده شده است.


هم چنین بر اساس تحقیقات انجام شده، یک مورد نیز در رجایی شهر کرج و یک مورد در ندامتگاه کرج مثبت گزارش شده است.


با توجه به اینکه این باکتری از طریق آب و غذا الوده انتقال پیدا می‌کندو وضعیت آب آشامیدنی در زندان‌ها خصو صا قزل حصار و رجایی شهر بهداشتی و مناسب نیست احتمال اپیدمی (همه گیری) زیاد است.


هم چنین در زندان رجایی شهر کرج ، آب اشامیدنی هفته‌ای چندین بار با گل و لای همراه بوده، و این موضوع اعتراض زندانیان را به همراه داشته است اما تا کنون اقدام جهت رسیدگی به این اعتراضات صورت نگرفته است.


چندی پیش گزارش هایی منشتر شده بود مبنی بر اینکه برخی از زندانیان سیاسی زن در تماس با خانواده‌های خود از رواج بیماری‌هایی همچون "داشتن شپش، عفونت‌های زنانگی و گلودردهای چرکین" در بند زنان خبر داده‌اند.


گفته می‌شد بسیاری از این بیماری‌ها در برخی از زنان به قدری مزمن شده‌است که نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها نیز مقاومت پیدا کرده‌اند.


پیش از آن نیز، اخباری مبنی بر "شیوع آنفولانزای خطرناک در زندان گوهردشت و جانباختن تعدادی از زندانیان در بندهای غیر سیاسی" و "عدم پاسخگویی بهداری زندان بدلیل حجم زیاد بیماران" منتشر شده و یکی از پرسنل بهداشت و درمان سازمان زندان ها، طی تایید خبر فوق گفته بود "چند مورد فوتی در بند ۸ سالن دو زندان قزل حصار داشتیم که از اداره بهداشت کرج بازدید آمدند و تایید کردند که فوت به دلیل ابتلا به این بیماری واگیردار بوده است."

۱۳۹۰ تیر ۲۷, دوشنبه

صدها نوجوان فلسطینی در زندان‌های اسراییل | منطقه | Deutsche Welle | 18.07.2011


اسراییل از سال ۲۰۰۵ تاکنون بیش از ۸۰۰ نوجوان فلسطینی را به‌خاطر سنگ‌‌پراکنی در دادگاه‌های نظامی محاکمه کرده است. بیشتر این زندانیان، حق ملاقات یا تماس تلفنی با خانواده‌های خود در دوران حبس را نداشته‌اند.

سازمان حقوق بشری"بتسلم" در روز دوشنبه (۱۸ ژوییه / ۲۸ تیر) گزارشی منتشر کرده که مبنی بر زندانی شدن ۸۳۵ نوجوان زیر ۱۸ سال فلسطینی در زندان‌های اسراییل است. این عده در فاصله سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ در مناطق اشغالی غرب رود اردن دستگیر و توسط دادگاه‌های نظامی محاکمه شده‌اند.

برپایه این گزارش، از میان صدها دستگیر شده، تنها یک نفر تبرئه شده و باقی محکوم به زندان شده‌اند. شمار ۳۴ نفر از نوجوانان بازداشتی، ۱۲ تا ۱۳ ساله بوده و ۲۵۵ نفرشان میان ۱۴ تا ۱۵ سال سن داشته‌اند. تعداد ۵۴۶ نفر بقیه ۱۶ تا ۱۷ ساله بوده‌اند.

سازمان "بتسلم" در گزارش خود قید کرده که این نوجوانان نه از نظر بین‌المللی و نه از جنبه قوانین داخلی اسراییل واجد هیچ حقوقی نبوده‌ و از جمله در زمان حبس، از زندانیان بالغ دیگر تفکیک نشده‌‌اند.

دولت اسراییل در سال ۲۰۰۹ به نقل از نهاد یاد شده، دادگاه نظامی ویژه‌ای در کرانه غربی رود اردن دایر کرد تا به صورت مستقل به پرونده نوجوانان سنگ‌پران رسیدگی کند. در گزارش "بتسلم" آمده که برپایی این دادگاه ویژه به نقض هرچه بیشتر حقوق این نوجوانان منجر شده است.

دستکم سی تن از جوانان فلسطینی، ‌تجربیات دهشتناک خود در دوران زندان را به سازمان "بتسلم" منتقل کرده‌اند. سربازان اسراییلی آنها را نیمه‌شب دستگیر کرده و اجازه نداده‌اند تا والدین‌شان آنها را در مسیر زندان همراهی کنند. دو سوم این زندانیان شهادت داده‌اند که بازجویی‌‌‌ها توام با خشونت بوده‌ و متهمان در فاصله بازجویی، ‌اجازه رفتن به توالت، خوردن یا نوشیدن چیزی را نیز نداشته‌اند.

دادگاه نظامی اسراییل برای مجازات کودکان و نوجوانان فلسطینی سنگ‌پران در بیشتر موارد رای زندان صادر کرده است. ۹۳ درصد از کسانی که در فاصله سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ دستگیر شده‌اند، احکامی بین یک روز تا ۲۰ ماه زندان دریافت کرده‌اند. ۱۹نفر از مجازات شوندگان زیر ۱۴ سال سن داشته‌اند و این در حالی است که طبق قوانین اسراییل، افراد زیر این سن نباید به زندان فرستاده شوند.

اما ارتش اسراییل در واکنش به گزارش سازمان "بتسلم" خاطرنشان کرده که گروه‌های شبه‌‌نظامی فلسطینی، از کودکان و نوجوانان به منظور حمله به اسراییل سوءاستفاده می‌کنند. ارتش اسراییل می‌گوید که دادگاه‌های نظامی ناچارند با این نوجوانان و خانواده‌هایشان مقابله کنند زیرا مبنای اقدامات تروریستی آنها، انگیزش‌های ایدئولوژیک است.

در پاسخ ارتش اسراییل به سازمان "بتسلم" آمده که سوءرفتار با نوجوانان فلسطینی دستگیر شده در زمان بازجویی نیز قابل بررسی و پیگیری نیست، زیرا همه چیز بر اساس شهادت شهودی استوار شده که ناشناس مانده‌اند.

بازجویی و تحقیق از پگاه آهنگرانی

بازجویی و تحقیق از پگاه آهنگرانی

در دومین هفته از ربایش و بازداشت پگاه آهنگرانی، هنرمند و بازیگر مردمیِ سینمای ایران، دادستانی عمومی و انقلاب تهران روز دوشنبه تاييد کرد که پگاه آهنگرانی اوايل هفته گذشته بازداشت شده است.


به گزارش ایسنا، يک مقام قضايی دادستانی تهران که نام او فاش نشده است، به این خبرگزاری گفته که ارائه تحقيقات بيشتر در اين زمينه منوط به تکميل تحقيقات است.


پگاه آهنگرانی، ۲۷ ساله، درحالیکه قرار بود برای گزارش بازی های فوتبال زنان عازم آلمان شود، در آپارتمان خود بازداشت و بعد از نگهداری توسط حفاظت اطلاعات سپاه ، به زندان اوين منتقل شده است.


پگاه آهنگرانی، قرار بود از چهارم تا دوازدهم ژوييه به آلمان سفر کرده و در رابطه با جام جهانی فوتبال زنان برای شبکه دويچه وله، وبلاگ ‌نويسی کند، اما بنا به گزارش خبرگزاری آلمان، از سفرش نیز منصرف شده بود.


پگاه آهنگرانی فرزند منيژه حکمت و جمشيد آهنگرانی، کارگردانان سينمای ايران، است و هم اکنون فيلم "ورود آقايان ممنوع" با بازی وی در سينماهای ايران در حال اکران است.


وی از طرفداران جنبش اصلاح طلبان در زمان رياست جمهوری محمد خاتمی بود و در انتخابات دور پيش هم از فعالان ستاد انتخاباتی ميرحسين موسوی بود.


موج بازداشت فعالان فرهنگی و بازيگران سينما، طی هفته های اخیر به شدت افزایش یافته و در تازه ترين مورد، مرضيه وفا مهر، بازيگر فيلم «تهران من، حراج» و مهناز محمدی، مستند ساز و فعال جنبش زنان دستگیر شده اند.


گفتنی است در دومین هفته از اعلام ناپدید شدن و بازداشت پگاه آهنگرانی، هنرمند و بازیگر مردمی و حامی جنبش سبز، مردم حاضر در سینماهای تهران، وی را در سالن های سینما مورد تشویق و حمایت قرار دادند.